Blog

HelloTwello-blog

Zoekt u nog een plek om te verblijven tijdens Deventer op stelten vanaf 7 juli tem 9 juli?  We hebben nog plek voor een groep in ons natuurhuis voor maximaal 10 personen en nog enkele plekken beschikbaar voor tenten. Helaas zijn onze camper en caravan plekken op onze mini camping allemaal volgeboekt.

Nog zin om in eigen land op vakantie te gaan? We hebben nu een actie voor de nog beschikbare data in de maand juli voor ons natuurhuis . U krijgt 10% korting op onze week of weekend prijs ( deze actie geldt niet voor de midweken) als u nu ons natuurhuis boekt. Interesse? stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0571 298939. Tot ziens? !

Vanwege een annulering is ons natuurhuis HelloTwello ( max 10 personen) nog vrij aanstaande Hemelvaart vanaf 18 mei tot 22 mei. Heeft u belangstelling stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 06-17951775 . Tot ziens?

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei vindt een uniek event plaats in alle 9 Hanzesteden die het Hanzejaar vieren! Tijdens dít weekend is er een speciale Hanze Escape te spelen, dus houdt je agenda vrij en speel deze leuke game in Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen of Zwolle (of in alle steden!).zie voor meer info:

https://www.deventer.info/hanzejaar2023/programma/escape-event/

Kom je ook? De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid cultureel programma de Nevengeul.Op diverse locaties langs de route zoomen maar liefst 27 kunstenaars in op de verhouding tussen mens en landschap. Installaties, poëtische sculpturen, indrukwekkende en onverwachte plekken, performances, en andere ingrepen in het landschap. Onder de titel Grondtonen stelt IJsselbiënnale 2023 de aarde, bodem en grond centraal. Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert je in vijf etappes van 17 juni t/m 17 september door de IJsselvallei, langs landgoederen, waterwerken, natuurgebieden en haar Hanzesteden langs alle kunstwerken en de vele activiteiten. HelloTwello is uitstekend gelegen om deze buitententoonstelling te beleven. Je kunt bij ons kamperen of ons natuurhuisje of natuurhuis huren als prima uitvalsbasis. Meer info: https://ijsselbiennale.nl/ijsselbiennale-2023/

 230306132216 ijsselbiennale

Het jaar 2023 wordt een feestelijk jaar! Tijdens het Hanzejaar staan Deventer en de acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch. Het programma in Deventer focust zich op de Hanzestad van vandaag, als vernieuwende en eigenwijze stad! meer informatie is te vinden op deze website: https://www.deventer.info/hanzejaar2023/programma/

De Lichtjeswandeling in Deventer is van 4 november t/m 8 januari 2023. Heb je voor Kerst geen tijd, dan kun je weken erna dus ook nog de stad in voor de lichtjeswandeling. De gehele route is kinderwagen- en rolstoelproof. Je kunt de lichtjeswandeling helemaal zelf lopen. Er is geen vaste route of startpunt, en je kunt de route gemakkelijk langer of korter maken. Bekijk de kaart van de lichtjesroute om alle acht lichtobjecten te vinden

Een nieuw spel te koop bij spelletjes winkel Willem 2 in Deventer . Gemaakt door 4 bewoners uit Deventer, ze hebben er anderhalf jaar lang aan gewerkt en het heet Padslag. “Er zijn vier categorieën: Slimmerik, Uitbeelden, Alleskunner en Liegbeest of Goudeerlijk. Het doel is om de juiste kaartjes van de verschillende categorieën te verzamelen. Het spel is in eerste instantie voor de gezelligheid, maar uiteindelijk ga je elkaar door Padslag ook echt beter leren kennen.” Intussen zijn er al bijna 300 spellen verkocht en ligt het spel fysiek in de winkel bij Koning Willem in Deventer. https://koning-willem.com/spellen/

 

Het is weer herfst, voor veel mensen tijd om weer eens een fikse wandeling te maken b.v. het Lebuinuspad een wandeling van ongeveer 15 km. De route voert door een afwisselend landschap (landgoederen, uiterwaarden, historische binnenstad). De wandeling start en eindigt op het station (station Twello – via Wilp –  station Deventer) en is vanaf HelloTwello goed op te starten vanaf Landgoed Het Holthuis. .De app die voor de Lebuinusroute wordt ontwikkeld geeft een extra dimensie. Op de route worden op strategische plekken een aantal bankjes geplaatst. De bankjes zijn gemaakt uit hout van een eik langs de route en worden per stuk gesponsord door lokale bedrijven.

www.sckn.nl (Stichting Cultuur Kleine Noordijk)
www.dorpskerkwilp.nl (Lebuinuskerk te Wilp)
www.museumdewaag.nl (Museum de Waag Deventer)

 

Wonen jullie in de regio Noord en zoeken jullie nog een lekker ruim vakantiehuis ( max 10 personen) voor in de herfstvakantie? boek dan ons natuurhuis!. Wegens annulering vanaf maandag 17 oktober tem 21 oktober nog beschikbaar nu met 20% korting op de midweekprijs ! Vul ons reserveringsformulier in op de website of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met deze temperarturen is het moeilijk een voorstelling te maken van het op handen zijnde winterse Dickensfestijn. Het Dickens Festijn wordt dit jaar op 10 en 11 december gehouden in het monumentale Bergkwartier in Deventer . De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. Heel leuk om met familie en vrienden heen te gaan en het goede nieuws daarbij is : ons natuurhuis voor 10 personen is nog te huur in deze periode! voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons reserveringsformulier in op onze website.